Carla

Profiel

Werkbeschrijving

Ik ben autonoom beeldend kunstenaar. Mijn werk is te verdelen in projectwerk op locatie en atelierwerk. Het projectwerk bestaat uit experimentele licht- en zonlicht installaties, landart, zand- en sneeuw sculpturen en het atelierwerk uit beelden, collages, boekjes en schilderijen. In mijn werk spelen dieren/fantasiefiguren de hoofdrol en soms zie je ook mensen. Daarnaast komt de natuur in het werk voor, direct of indirect. Je ziet een nieuwe wereld, die droomachtig en feeëriek is, maar tegelijkertijd ook hels. Daar heb ik een speciale beeldtaal voor ontwikkeld. Mijn werk lijkt vaak naïef, maar er is wel goed over nagedacht. Door het gebruik van warme kleuren verf, wol, goudglanzend papier glimmend metaal en glinsterende kralen en messing, is het werk droomachtig en feeëriek. Dat gedeelte van het werk harmonieert goed met elkaar en staat voor het hemelse deel. Voor het helse, wringende gedeelte van mijn werk zijn soms koude kleuren verf, papier en wol gebruikt. Omdat het een droomwereld is, heeft het werk meestal geen naam. De omgeving speelt in mijn werk een hele belangrijke rol: het projectwerk is in een bepaalde omgeving gemaakt, zoals de eindexamen lichtinstallatie in een oude schuur.

Met de De Nieuwe Avondopleiding gingen we in februari 2005 een weekje naar Berlijn. Het meest fascinerend waren de werken waarin licht voorkwam. Daarna ben ik in mijn werk ook lichtbronnen gaan gebruiken. Eerst waren het lichtslangen, toen theaterlampen en nu voor het eindexamen neonkabels en glasvezels.

Het doel van het werk is, dat de kijkers zich in een nieuwe, complexe wereld begeven. Maar het is niet de bedoeling dat ik een bepaalde boodschap wil opdringen.


Opleidingen

Jaar Opleidingsinstituut Plaats Opleiding
2008 Kunstacademie Minerva Groningen Autonoom beeldend kunstenaar
1996 Open Universiteit Groningen Doctoraal Bestuurskunde
1987 CIVOB Groningen Hoger Bestuursambtenaar
1970 CIOS Arnhem Sportleidster
1967 Haags Montesori Lyceum Den Haag MMS